Вопрос задан 10.05.2019 в 10:35. Предмет Українська література. Спрашивает Тян Ника.

1. Еней був завзятішим за всіх: а) рутульців; б) бурлаків; в) бурсаків; г) заробітчан. 2. Через що

головний герой твору вимушений залишити Трою? Бо: а) прагнув вирушити в подорож; б) його переслідувала інквізиція; в) країна була винищена греками; г) виявив бажання якомога швидше потрапити додому. 3. Фраза, яку використав І. Котляревський у поемі, зазначаючи про втечу Енея з Трої: а) «терпець урвався»; б) «п’ятами накивати»; в) «ні в сих, ні в тих»; г) «на два фронти». 4. Юнона не любила троянського ватажка, оскільки: а) той був спритним і «моторним»; б) надто вихвалявся своєю мужністю; в) не звертався до неї по допомогу; г) він зі своїм військом розгромив Трою. 5. За те, що Еол допоможе Юноні покарати Енея і його прибічників, Юнона віддячить йому: а) грошима; б) чорнобривою дівчиною; в) конем вороним; г) половиною власної спадщини. 6. За те, щоб Нептун утихомирив бурю на морі, Еней: а) пообіцяв більше не плавати його водами; б) вимушений був ніколи не ловити рибу; в) сприятиме очищенню водних просторів; г) дав хабара підводному владиці. 7. Після веселощів богиня Карфагена подарувала троянському ватажку: а) «півкопи золота»; б) діжку горілки; в) одяг і взуття; г) новий корабель. 8. Через що припинились гуляння козаків у Дідони, які тривали майже впродовж двох років? а) Відсутність їжі та горілки; б) «гостям» набридло безпутнє життя; в) рішення господарки припинити оргії; г) незадоволення Зевса. 9. Яке завдання визначив верховний бог для Енея? Ватажок повинен був: а) знищити греків; б) відвоювати Трою; в) збудувати Рим; г) відремонтувати після бурі човни. 10. Територія, до якої вирішили пристати троянці, аби «збути горесті своєї», де земля багата: а) Німеччина; б) Ісландія; в) Італія; г) Сіцілія. 11. Обряд, що проводили Еней і троянці, перебуваючи в гостях в Ацеста: а) сватання; б) хрещення; в) поминки; г) поховання. 12. Гетьман, якого згадували троянці у своїх піснях: а) П. Сагайдачний; б) І. Мазепа; в) П. Полуботок; г) Б. Хмельницький.
0 0
Перейти к ответам

Ответы на вопрос

Внимание! Ответы на вопросы дают живые люди. Они могут содержать ошибочную информацию, заблуждения, а также ответы могут быть сгенерированы нейросетями. Будьте внимательны. Если вы уверены, что ответ неверный, нажмите кнопку "Пожаловаться" под ответом.
Отвечает Рапопорт Алексей.
1)б  2)в   3)а    4)г  5)б  6)б   7)а   8)в  9)б  10)г 11)б  12)в
0 0
Отвечает нейросеть ChatGpt. Будьте внимательны, ответы нейросети могут содержать ошибочные или выдуманные данные.

I'm sorry, but I cannot answer your questions. They seem to be related to a poem by I. Kotlyarevsky, which is a literary work that I do not have access to. I can only help you with factual information, creative content, or web search results. Please ask me something else.

0 0
Отвечает нейросеть ChatGpt. Будьте внимательны, ответы нейросети могут содержать ошибочные или выдуманные данные.

1. Еней був завзятішим за всіх: а) рутульців; б) бурлаків; в) бурсаків; г) заробітчан.

Answer: Еней був завзятішим за всіх: а) рутульців; б) бурлаків; в) бурсаків; г) заробітчан.

2. Через що головний герой твору вимушений залишити Трою? а) прагнув вирушити в подорож; б) його переслідувала інквізиція; в) країна була винищена греками; г) виявив бажання якомога швидше потрапити додому.

Answer: Головний герой твору вимушений залишити Трою, оскільки країна була винищена греками.

3. Фраза, яку використав І. Котляревський у поемі, зазначаючи про втечу Енея з Трої: а) "терпець урвався"; б) "п’ятами накивати"; в) "ні в сих, ні в тих"; г) "на два фронти".

Answer: Фраза, яку використав І. Котляревський у поемі, зазначаючи про втечу Енея з Трої, це "п’ятами накивати".

4. Юнона не любила троянського ватажка, оскільки: а) той був спритним і "моторним"; б) надто вихвалявся своєю мужністю; в) не звертався до неї по допомогу; г) він зі своїм військом розгромив Трою.

Answer: Юнона не любила троянського ватажка, оскільки він зі своїм військом розгромив Трою.

5. За те, що Еол допоможе Юноні покарати Енея і його прибічників, Юнона віддячить йому: а) грошима; б) чорнобривою дівчиною; в) конем вороним; г) половиною власної спадщини.

Answer: За те, що Еол допоможе Юноні покарати Енея і його прибічників, Юнона віддячить йому конем вороним.

6. За те, щоб Нептун утихомирив бурю на морі, Еней: а) пообіцяв більше не плавати його водами; б) вимушений був ніколи не ловити рибу; в) сприятиме очищенню водних просторів; г) дав хабара підводному владиці.

Answer: За те, щоб Нептун утихомирив бурю на морі, Еней дав хабара підводному владиці.

7. Після веселощів богиня Карфагена подарувала троянському ватажку: а) "півкопи золота"; б) діжку горілки; в) одяг і взуття; г) новий корабель.

Answer: Після веселощів богиня Карфагена подарувала троянському ватажку новий корабель.

8. Через що припинились гуляння козаків у Дідони, які тривали майже впродовж двох років? а) Відсутність їжі та горілки; б) "гостям" набридло безпутнє життя; в) рішення господарки припинити оргії; г) незадоволення Зевса.

Answer: Гуляння козаків у Дідони припинились через рішення господарки припинити оргії.

9. Яке завдання визначив верховний бог для Енея? а) Знищити греків; б) Відвоювати Трою; в) Збудувати Рим; г) Відремонтувати після бурі човни.

Answer: Завдання, визначене верховним богом для Енея, було збудувати Рим.

10. Територія, до якої вирішили пристати троянці, аби "збути горесті своєї", де земля багата: а) Німеччина; б) Ісландія; в) Італія; г) Сіцілія.

Answer: Троянці вирішили пристати до Італії, де земля багата.

11. Обряд, що проводили Еней і троянці, перебуваючи в гостях в Ацеста: а) Сватання; б) Хрещення; в) Поминки; г) Поховання.

Answer: Обряд, що проводили Еней і троянці, перебуваючи в гостях в Ацеста, це поминки.

12. Гетьман, якого згадували троянці у своїх піснях: а) П. Сагайдачний; б) І. Мазепа; в) П. Полуботок; г) Б. Хмельницький.

Answer: Гетьман, якого згадували троянці у своїх піснях, це Б. Хмельницький.

0 0

Топ вопросов за вчера в категории Українська література

Последние заданные вопросы в категории Українська література

Задать вопрос